Pienin askelin, pieniä muutoksia.

13.02.2022

"Jos teet aina sitä mitä olet aina tehnyt, saat aina sitä mitä olet aina saanut."

Mitä pienempiä toteutettavia muutoksia yhdessä löydämme sen parempi. Miksikö? Siksi, että pieniä muutoksia on helpompi tehdä ja ne ovat yleensä myös pysyvämpiä muutoksia kuin isot muutokset. Miksi tarvitaan muutosta? "Jos teet aina sitä mitä olet aina tehnyt, saat aina sitä mitä olet aina saanut." Jos mikään ei muutu, ei myöskään ongelma muutu. Keskitymme siihen mitä sinä voit muuttaa ja tehdä, emme siihen mihin et voi itse vaikuttaa.

Terapiatapaamisissa yhdessä löydetyt ratkaisut ovat yleensä pieniä, konkreettisia ja käytännönläheisiä tekemisiä ja oivalluksia. Terapian onnistuminen ja asiakkaan tilanteen helpottuminen perustuvat ajatukseen, että tarvitaan muutosta nykyiseen.

Pienet muutokset aikaansaavat suurempia muutoksia eikä iso ongelma siksi tarvitse välttämättä isoa ratkaisua. Terapiatapaamisten aikana kartoitamme asiakkaan ajatus- ja toimintatapoja ja tunnistamme toistuvia ja turhauttavia kuvioita. Muuttamalla yhtä pientä osaa vaikutamme isoon kokonaisuuteen. Muutosta tapahtuu aina ja hyödynnämme terapiassa positiivisia muutoksia, jotka ovat jo tapahtuneet ja teemme näkyväksi mikä mahdollisti ne ja pohdimme miten niitä voisi tapahtua lisää. Tästä lähtee positiivinen kierre, joka vie poispäin ongelmasta kohti parempaa ja helpompaa olotilaa. Sinun ei tarvitse pelätä, etteivät voimasi riitä muutoksiin tai ettet jaksa ajatella tulevaisuutta. Terapia etenee sinun omaan tahtiisi, mitään ei pakoteta tapahtuvaksi eikä väkisin puserreta.