HINTA JA TERAPIAN KESTO

13.02.2022

Hinta määräytyy keston mukaan: 55€/45 min ja 95€/90min. Kokonaisuudessaan lyhytterapia käsittää yleensä noin 15-20 tapaamista. Hinnat sisältävät arvonlisäveron 24%.  Maksu suoritetaan laskulla, joka lähetään sinulle sähköpostilla Ukko.fi kautta. Maksuaika on 14 vrk. 

Terapiatapaamiset sovitaan aina sinun tilanteesi ja tarpeesi mukaan. Alussa tapaamiset ovat yleensä tiheämmin esim. kerran viikossa ja käyntejä harvennetaan pikkuhiljaa. Terapiaistunto kestää joko 45 min tai 2 x 45min kerrallaan. 

Terapiatapaaminen tulee perua viimeistään edellisenä päivänä sähköpostilla kaivolla.terapia@gmail.com.  Peruuttamatta jäänyt tapaaminen laskutetaan kokonaisuudessaan.

Terapia on tasavertaista keskustelua asiakkaan ja terapeutin välillä, jossa yhdessä pohdimme mitä voit juuri nyt tehdä, mistä sinä hyödyt nyt, mikä helpottaa ja auttaa sinua sekä mitä toivot tulevaisuudelta. Koska terapiassa ei etsitä syyllistä, ei terapeutti myöskään syyllistä tai tuomitse asiakasta tai hänen läheisiä ihmisiä. Syyllisen löytäminen ei ole terapian kannalta keskeistä, vaan ratkaisujen löytäminen tässä ja nyt sekä katseen suuntaaminen tulevaan ja toiveikkuuden herättäminen.

Lyhytterapian etuna on myös se, ettei asiakas tule riippuvaiseksi terapeutista tai terapiasta.

KELAN TUKI

Kela tukee psykoterapiaa, ei ratkaisukeskeistä terapiaa, siksi kelan tukea ei voi saada tähän terapiamuotoon.

Kelan myöntämän yksilöterapian korvauksen enimmäismäärä on 57,60€/käynti. Asiakas maksaa itse ylittävän osuuden, joka on usein noin 40-50€ riippuen psykoterapeutin hinnoista.

Kela korvaa psykoterapiaa: 16-67 -vuotiaalle, jos työ- tai opiskelukyky on uhattuna mielenterveyden häiriön vuoksi ja että olet saanut vähintään 3kk asianmukaista hoitoa. Lisäksi tarvitset psykiatrin lausunnon siitä, että terapia tukee kykyäsi opiskella tai tehdä töitä. Tuki myönnetään vuodeksi kerrallaan enintään 80 krt/v ja sitä voi saada enintään 3 vuotta ja yhteensä enintään 200 kertaa. Lue lisää Kelan sivuilta

Kuntoutuspsykoterapiahakemukseen tarvitset psykiatrilta arvion diagnoosista sekä kuntoutuksen tarpeen ja B-lausunnon. Lue lisää kelan sivuilta, miten hakea tukea kuntoutuspsykoterapiaan.